Naomi Alderman-A hatalom





Őszintén megmondom, hogy féltem ettől a könyvtől, de valahogy mindig ott volt a szemem előtt és kérte, hogy olvassam el. Mivel nem bírtam nyugodni megrendeltem a könyvhét alatt a Libri oldaláról akciósan, mert azt kell mondjam, hogy egy kicsit borsosnak éreztem azt a 3990Ft-os árat, de hogy volt rá egy nagyszerű kedvezmény, így úgy gondoltam, hogy ez nem lehet véletlen.
A borítója csodás, figyelemfelkeltő és nagyon piros, ez az amit egyből meglát a könyvmoly egy könyvesboltban. Persze nem a borító alapján döntöttem, hogy az enyém lesz, mivel a fülszöveg is nagyon meggyőző volt.
Fülszöveg:
"A nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.
Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.
A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás...
Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?
A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét."
Ahogy elolvastam, tudtam, hogy ezt nekem el kell olvassam a könyvet és milyen jól tettem. Teljesen más fele vitt el a történet, mint ahogyan azt gondoltam és teljesen más műfajban íródott, mint amiket én szoktam olvasni, de annyira le tudott bilincselni, hogy még éjszaka is olvastam. Megrázó, érdekes, felkavaró és fantasy egyben. Még napokkal az elolvasása után is gondolkodtam azon, hogy mi lenne ha... mi lenne ha tényleg megtörténne az amit leírt az írónő. El kell mondjam, hogy eddig kevés könyv váltotta ki belőlem ezt.
Egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem és hogy kiléptem a komfort zónámból, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Olvassatok sokat!
Kleotisz 

Megjegyzések