Bacon-os csirkemáj burgonyapürével és bébispenóttal

Ez az ebéd elég laktató és vitaminokban gazdag.
Sokáig nem szerettem a bacon és a máj együttes ízét, de egy kis megspékeléssel már a kedvenceim közé került.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, kezdőknek is ajánlom.

Hozzávalók:
-csirkemáj
-bacon
-kókuszzsír
-burgonya
-só
-bors
-tejföl
-bébispenót
Elkészítés:
Először is a májat pár órára beletesszük tejbe és berakjuk a hűtőbe. Ettől sokkal puhább és ízletesebb lesz a máj nem annyira szekk. Pár óra elteltével leöntjük róla a tejet leöblítjük vízzel, majd betekerjük bacon-ba. Szépen sorba berakjuk egy serpenyőbe, közzé rakunk egy kis kókuszzsírt majd lefedve sütjük úgy 10percig, aztán öntünk rá egy kis vizet és fedélnélkül sütjük kb5percig és kész is.
A burgonyát megpucoljuk, felvágjuk, tálba tesszük, felengedjük annyi vízzel hogy ellepje, sót szórunk rá, lefedjük majd addig főzzük amíg puha nem lesz. Mikor megfőtt krumplinyomóval összenyomjuk mehet bele még só, bors és a tejföl és ez is kész.
A senótot szépen a tányérra rakjuk és mellé tesszük a májat és a burgonyát.
Már lehet is enni. Ugye, hogy nem nehéz? :)
Sokszor el szoktam készíteni, mivel nagyon hamar készen laktató és persze finom is.
Remélem sokan elkészítitek, írjátok meg, hogy nektek hogy sikerült és hogy ízlett e.

Jó étvágyat!
Kleotisz

Megjegyzések